top of page
team-hero.jpg

En community för fastighetsbranschen, finansbranschen och investerare.

Erfarenhet från dag 1

Under 2020 startades Protorp. Vi är från dag 1 ett erfaret bolag – mitt i skärningspunkten mellan fastighetsbranschen, finansbranschen och investerare. Med vår datadrivna modell utvecklar och förvaltar vi kvalitativa och yteffektiva bostäder, hyresrätter samt kommersiella ytor för långsiktigt ägande inom områden med stark efterfrågan på sikt.

 

Vi har i dag en större markanvisning i det så kallade Säbyholmsprojektet i Upplands Bro kommun samt ett flertal projekt i Funäsdalen, Härjedalens kommun. Protorp Fastigheter är Euroclear-anslutet och har ca 1 000 aktieägare.

Styrelse

Protorp har en beprövad styrelse och ledning med stort nätverk och erfarenhet från fastighetsindustri och bankverksamhet.

peter-carpelan-web.jpg

Peter Carpelan

Styrelseordförande, f. 1959

Jurist, f.d. Landstings- och Kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande Ekerö.

olle-nordberg-web.jpg

Olle Nordberg

Vice styrelseordförande & ledamot, f. 1970

VD Marna Förvaltning och huvudägare.

magnus-brandstrom-web.jpg

Magnus Brändström

Styrelseledamot, f. 1962

F.d. Partner och auktoriserad revisor på PWC med omfattande börs- och styrelseerfarenhet.

nina-nygaard-web.jpg

Nina Nygaard

Styrelseledamot, f. 1964

Tillträdande VD på varumärkesbyrån Strateg Agency, f d kommunikations- och marknadschef på Riksidrottsförbundet, innan dess företagsledare och entreprenör samt mångårig kommunikations- och varumärkesrådgivare.

david-andreasson-web.jpg

David Andreasson

Styrelseledamot, f. 1974

VD Stockwik Förvaltning AB (publ), f.d. Swedbank, Erik Penser Fondkommission, ABG Sundal Collier, m.m.

Protorps team

Vi tror på att se på våra investeringar från så många olika perspektiv som möjligt. För framtidens investeringar behöver man se på utifrån både från ett hållbarhetsperspektiv, ett finansperspektiv och ett fastighetsperspektiv. Med vårt breda team kan vi möjliggöra framtidens bästa investeringar – redan idag.

olle-nordberg-web.jpg

Olle Nordberg

CEO, f. 1970

Protorps huvudägare, grundare och VD, Olle Nordberg, har en bakgrund inom bankväsendet samt bolagsbyggande i egen regi. Redan 2013 förvärvade han marken i Säbyholm och har sedan 1992 drivit fastighetsutvecklingsprojekt på olika platser i Sverige. Olle är även största ägare i Stockwik Förvaltning, noterat på Stockholmsbörsen. Både Protorp och Stockwik karaktäriseras genom långsiktigt byggande av affärsmodeller.

peder-frolen-web.jpg

Peder Frölén

Advisor (kapitalmarknad, investeringar) f. 1974

Peder Frölén, advisor, kommer från Handelsbanken Capital Markets där han satt i ledningsgruppen och var globalt ansvarig för bankens aktie-och kreditanalys. Utöver byggandet av en effektiv och framgångsrik organisation har Peder mer än 20 års erfarenhet som topprankad specialist inom aktieanalys på en global marknad med krävande institutionell ägare. Engagerad som investerare, rådgivare och styrelseledamot i flertalet bolag. Peder är medgrundare och näst största ägare i Protorp.

Erik_Alteryd_protorp-2-600x800-1.jpeg

Erik Alteryd

Ansvarig Fastighetsutveckling, f. 1963

Erik Alteryd har drygt 30 års erfarenhet från Bygg och Fastighetsbranschen där han varit verksam i olika chefs och VD befattningar hos bl.a. Skanska, Veidekke och Ramirent, både i Sverige och utomlands. Han har som specialinriktning inom Kommersiellt- samt bostadsbyggande, fokus på att effektivisera och utveckla affären från projektidé till förvaltning. Vidare utvecklar Erik ständigt verksamheten genom fokus på att bygga framgångsrika och effektiva team där hållbarheten alltid är i centrum. Han är utbildad civilingenjör på Chalmers. Erik är även VD för företaget Hawila Projekt AB.

per-hagman-web.jpg

Per Hagman

CFO, f. 1962

Protorps CFO Per Hagman, har 25 års erfarenhet från bankbranschen (SEB) där han arbetat med utveckling av riskhanteringsmodeller samt analys och strukturering av kommersiella fastighetskrediter och värdepapperiseringar i Norden och i Tyskland. Per är civilekonom (Uppsala) och utbildad inom fastighetsvärdering på KTH. Per är medgrundare och ägare i Protorp.

Samarbetspartners

Följ med oss på vår resa

Vi nöjer oss inte med att lyckas i fastighetsbranschen och finansvärlden. Vi vill förändra dem. Utmana och från start bygga ett bolag, en community och en samlingsplats för alla som på riktigt vill vara med och utveckla morgondagens fastigheter, investeringar – för att därigenom förändra samhället.

 

Vi drivs av att både tänka nytt och långsiktigt och det enda som är heligt hos oss är att inget är just heligt. För det tror vi är det bästa sättet att förändra – på lång sikt. Men hur tänker man nytt i en väl beprövad bransch? För oss handlar det om tre saker;

 

Att fatta beslut baserade på fakta. Att alltid drivas och motiveras av analys och förståelse. I vårt fall har vi utvecklat två unika databaser som dels genom att samla information från ett femtiotal parametrar vilka dels berättar för oss var vi ska investera och dels talar om för oss hur vi ska genomföra investeringarna.

 

Att investera brett ger oss kontroll och reducerar risk.

 

Att driva bolaget med en såväl bred som spetsig kompetens hos ledningen.

 

Vi kallar det Protorpmodellen och med den tar vi inte bara tillvara på möjligheterna i transformationen av fastighets- och finansbranschen. Vi leder den.

Hållbarhet

På Protorp utvecklar vi fastigheter hållbart och med den senaste tekniken – både vad gäller byggteknik, material och genom att utnyttja hållbara energikällor. Vi bygger enligt Protorpmodellen som förutom att hjälpa oss utveckla hållbart också gör att vi kan hitta hållbara finansiella lösningar för våra projekt.

 

Med Protorpmodellen ökar vi områdets positiva miljöpåverkan genom våra boende.

Image by Dario Krejci
bottom of page